1 de 10
Equipaments

Veïns dels pobles de la vall de Sió, obligats a desplaçar-se a Agramunt per anar al metge

Les poblacions de l'ABS Agramunt denuncien "desatenció" per part de Salut i inicien una recollida de firmes

Alcaldes de la Vall de Sió | ACN
per Redacció, Lleida | 20 de març de 2023 a les 16:02 |
Els 18 pobles de la vall de Sió que formen part de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Agramunt denuncien que la manca de personal ha provocat que tots els pobles, excepte Agramunt, s'hagin quedat sense servei presencial de metge. I és que malgrat a aquesta ABS li corresponen cinc metges i mig, des de fa més d'un any només n'hi ha tres treballant a jornada sencera i un amb reducció de jornada. Davant d'això, els alcaldes dels municipis afectats, la majoria pertanyents a l'Urgell, però també n'hi de la Noguera i la Segarra, han elaborat un manifest per exigir al Departament de Salut que doti l'ABS amb el personal necessari per revertir aquesta "desatenció". També han iniciat una recollida de firmes que s'allargarà tot aquest mes de març.

L'Àrea Bàsica de Salut Agramunt dona cobertura a uns 7.000 habitants de 18 pobles pertanyents als municipis urgellencs d'Agramunt, Ossó de Sió i Puigverd d'Agramunt, així com de Preixens (Noguera) i dels Plans de Sió (Segarra).


A l'ABS Agramunt li corresponen 5,5 metges, però la marxa de professionals ha fet que des de fa un any el mateix volum de feina l'hagin hagut d'assumir 3 metges que treballen a jornada completa i un altre amb reducció de jornada. L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha explicat que aquesta sobrecàrrega de feina ha deixat els professionals "esgotats" i que la manca de personal fa que s'hagi deixat de prestar el servei presencial de metge en tots els pobles excepte Agramunt.

Per tot plegat, els alcaldes dels pobles de l'ABS Agramunt demanen al Departament de Salut que solucioni la manca de personal i que compleixi amb els 5,5 metges que li corresponen a l'ABS per poder recuperar l'atenció a tots els pobles. A més, Fernàndez ha assenyalat que una part important dels veïns d'aquests municipis són gent gran que ara es troba "desatesa" per les dificultats que els suposa haver de desplaçar-se a Agramunt per anar al metge.

 

Participació