Al Lleida Esportiu no li surten els números per salvar-se del descens

L’equip afronta els darrers 14 partits amb l’obligació de guanyar-ne la meitat

Jugadors del Lleida celebrant un gol
Jugadors del Lleida celebrant un gol | Lleida Esportiu
Redacció
07 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:57h
El futbol no és una ciència matemàtica. Sort n’hi ha, perquè si ho fos, el Lleida Esportiu es podria considerar ja un equip de Tercera Divisió. L’equip és ara en zona de descens amb 21 punts a manca de 14 jornades per acabar la lliga. Hi ha, doncs, 42 punts en joc.

Fent números avui i prenent com a referència les puntuacions que han tingut els clubs que han perdut la categoria en els darrers anys, als lleidatans se’ls hi planteja un panorama complicat. El darrer equip que va baixar de divisió la temporada passada va sumar 41 punts, 20 més dels que ara tenen els blaus. 

És probable que la salvació es fixi enguany també lleugerament per sobre de la barrera dels quaranta, la qual cosa significa que l’equip d’Ángel Viadero ha de guanyar entre sis i set partits si vol conservar la Segona RFEF. Sis o set partits de 14 que s’han de jugar és un repte molt ambiciós, potser fins i tot irrealitzable si es té en compte el nombre de partits que el Lleida Esportiu ha aconseguit guanyar fins ara; cinc en 20 encontres.

El que li queda al Lleida Esportiu

El darrer tram de la temporada comença aquest diumenge al camp de la Penya Esportiva, actualment un dels equips més en forma de la categoria. Després, haurà de jugar contra Formentera (Casa), Manresa (Fora), Terrassa (C), Atlètic Saguntí (F), Olot (F), Esportiu Aragó (C), Alzira (F), Hércules (C), Eivissa Pitiüses (F), Mallorca B (C) Badalona (F), Prat (C) i Espanyol B (F). Els lleidatans jugaran contra sis dels rivals directes per eludir el descens.