1 de 10
EL TEMPS

Previsió del temps per al cap de setmana: la calma abans de la tempesta

El dilluns arribarà amb precipitacions i una davallada generalitzada de les temperatures després de dos dies de sol i temperatures suaus

Posta de sol a Vic, en una imatge d'arxiu | Emili Vilamala
per Nació, Barcelona | 4 de febrer de 2023 a les 07:24 |
S'acaba la setmana de l'estabilitat meteorològica a Catalunya. Dissabte i diumenge es mantindran fidels als dies laborables i es caracteritzaran per la calma absoluta al cel del país. Si bé, caldrà aprofitar aquestes 48 hores de sol i temperatures suaus, ja que el dilluns arribarà amb precipitacions i una davallada generalitzada de les temperatures.
 

Temps per aquest dissabte: Sol i tranquil·litat


Tot i la tranquil·litat del cap de setmana, tant dissabte com diumenge estaran marcats per una situació anticiclònica, el qual comportarà un contrast de les temperatures entre les hores de llum i la nit. Sigui com sigui, el cel romandrà blau i obert, amb l'excepció d'alguns núvols baixos a punts del litoral, com el Gironès i el Baix Penedès.

Sí que hi haurà vent. Bufarà de component nord al Cap de Creus, entre moderat i fort. A les Terres de l'Ebre, d'altra banda, bufarà el mestral. A Salou i al nord del delta de l'Ebre, persistirà tot el dia. A la resta del territori, de nou, calma absoluta. Pel que fa a la temperatura, es donarà "l'efecte de la ceba", amb grans diferències entre el dia i la nit.

 

Temps per aquest diumenge: preludi de la davallada


El diumenge serà una reedició del dia anterior, amb la lleugera diferència que les temperatures mínimes començaran a caure, sobretot a Ponent. A final del dia, també començaran a fer acte de presència alguns bancs de núvols prims al terç nord del país; així com núvols baixos a les Terres de l'Ebre i a Ponent, més densos i extensos a l'altiplà Central. Tot i això, no es preveuen precipitacions.


Altres notícies que et poden interessar
 

Participació