ERC i la CUP no repetiran coalició electoral per a les municipals a les Borges Blanques

Els republicans faran la seva pròpia candidatura i la resta de membres plantejaran una candidatura independent

Redacció
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 15:33h
Plaça 1 d’octubre de les Borges Blanques
Plaça 1 d’octubre de les Borges Blanques | ACN
Borges per la República –Som Primàries – AM, la coalició que es va presentar al 2019 a la capital de les Garrigues i que agrupava membres d'ERC, la CUP i independents, no repetirà la formula de cara a les municipals d'aquest any.

En un comunicat fet públic aquest dimecres, apunten que estan convençuts que continua fent falta una "palanca de canvi" que permeti a l'Ajuntament sortir de la "inèrcia i pitgi l'accelerador" en termes de cohesió social, econòmics, ambientals, de salut, feministes, de llengua i cultura catalanes i compromís amb la causa independentista. Després de quatre anys a l'oposició amb sis regidors, ERC es presentarà per separat i la resta de membres plantejaran una candidatura independent al marge dels partits.

Al 2019, diversos actors polítics i socials de les Borges Blanques van creure que, de cara a les municipals d'aquell any, el context local i nacional requeria una eina plural, sobirana i en clau transformadora, que va acabar sent Borges per la República. Les eleccions les va guanyar Junts per majoria absoluta de 13 regidors.