1 de 10
Tribunals

La llei del «només sí és sí» ha rebaixat 23 anys de pena a cinc condemnats per agressió sexual a Lleida

A un dels agressors li redueix la condemna dels 12 als 6,5 anys de presó i a un altre dels 12 als 7

Jutjats de Lleida | ACN
per Redacció, Lleida | 23 de gener de 2023 a les 17:00 |
L'Audiència de Lleida ha rebaixat la pena de presó en cinc dels sis casos per agressió sexual que ha analitzat fins ara amb la nova llei del “només sí és sí.

D'aquests cinc casos en què ha acceptat els arguments del recurs de les defenses, en un d'ells la Sala ha rebaixat la pena per agressió sexual dels 12 als 6,5 anys de presó. Es tracta d'un noi que amb 24 anys va intentar violar dues noies de 17 anys l'estiu del 2008 a Lleida, poc després de quedar en llibertat perquè l'Audiència de Barcelona li havia suspès l'execució d'una condemna de 15 mesos per amenaces.


En una altra sentència, l'Audiència de Lleida rebaixa dels 12 als 7 anys de presó la pena a un home condemnat per lligar, amenaçar i violar l'exparella a Torre-serona (Segrià) al 2018.

En els altres tres casos, l'Audiència de Lleida ha rebaixat les penes de presó per delictes sexuals de 12 a 11 anys, de 10 a 9 i de 5 a 3,5. Només en un dels 6 casos estudiats l'Audiència ha mantingut la condemna imposada.


Aquestes decisions es poden recórrer al TSJC i la fiscalia de Lleida estudiarà què fer en cada cas juntament amb la fiscalia superior de Catalunya.

 

Participació