Rosa Pujol no es presentarà a la reelecció com a alcaldessa d’Aitona

Ha estat una de les líders del món convergent a Ponent en els darrers anys i no repetirà per «motius personals»

16 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:47h
Rosa Pujol
Rosa Pujol | Àlvar Llobet
Rosa Pujol, una de les polítiques que han liderat el món convergent a les comarques de Ponent en els darrers anys, no es presentarà a les eleccions municipals del proper 28 de maig. 

Segons ha pogut saber aquest diari, Pujol renunciarà a la reelecció de l’alcaldia d’Aitona (Segrià) per “motius personals”, una decisió que es farà oficial en els propers dies. D’aquesta manera, la primer edil lleidatana deixarà el càrrec després de tres legislatures amb majories absolutes al seu municipi.

El pas al costat que farà Pujol arriba en un context de moviments polítics a la recerca de pactes electorals i d’invents de fitxatges. Un d’ells l’ha protagonitzat el PSC, que en els darrers dies s’havia mogut per intentar fitxar la mateixa Pujol per al seu projecte municipal. Tot i aquesta voluntat, l’alcaldessa ha revelat que la formació socialista no li ha comunicat cap intenció en aquest sentit. En un missatge a Twitter, Pujol ha apuntat que el seu compromís amb les “idees i els projectes” dels alcaldes i alcaldesses “segueixen intactes”.

Alcaldessa amb majories absolutes 

Pujol va començar el seu periple com a primera edil d’Aitona el març del 2010 després de prosperar una moció de censura contra l’alcalde de la localitat, el republicà Pau Blanco. Aquest càrrec el va compaginar amb responsabilitats polítiques a la Diputació de Lleida, presidida a partir del 2011 per Joan Reñé.

La seva tasca com a diputada provincial la va convertir en una de les cares visibles de CiU a les comarques de Ponent i, després de desfer-se la coalició sobiranista, del PDECat, formació a la qual es va mantenir fidel. Pujol no va passar a Junts i en els darrers anys ha fet tàndem amb Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera, en diverses àrees de govern de l’organisme provincial. Actualment és vicepresidenta del Patronat de Turisme i portaveu del grup de Junts a la Diputació de Lleida.