Junts i Impulsem perfilen una coalició electoral per a les municipals a la demarcació de Lleida

Els juntaires i Impulsem mantenen converses molt avançades per segellar l’acord, que es podria fer oficial en les properes hores

13 de gener del 2023
Actualitzat el 14 de gener a les 16:34h
Impulsem Lleida
Impulsem Lleida | Impulsem Lleida
Junts per Catalunya i Impulsem Lleida, un dels ginys electorals nascuts del PDECat, estan perfilant una coalició electoral per als comicis municipals del proper 28 de maig a la demarcació de Lleida. Segons ha pogut saber Nació, les dues formacions mantenen unes converses molt avançades per establir l’acord, que es podria fer oficial en les properes hores.

Els dos partits sobiranistes creuen que amb aquest pacte s’establirà una voluntat de no agressió en els escenaris post-electorals, un fet que es podria traduir en el repartiment de càrrecs electes en ajuntaments, consells comarcals i Diputació. Impulsem té actualment una vintena de candidatures en diversos municipis de la província, la majoria en localitats de l’Urgell, el Segrià i les Garrigues, per bé que en cap capital han presentat, de moment, caps de llista. 

Negociacions amb ERC i PSC

La formació que lidera l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé i que ha estat negociant en les darreres setmanes amb altres partits com ERC i el PSC, s’ha marcat com a objectiu ser "decisiva" en les properes eleccions municipals i prometen "plantar cara" a "l'abandó d'inversions, infraestructures i serveis bàsics" que, segons diuen, Ponent pateix des de fa anys per part de les administracions.