Pueyo proposa un nou Pla de Seguretat que posi l’accent en la policia de proximitat

Es preveu que l’elaboració del projecte es faci durant el primer semestre de l’any

Redacció
12 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:21h
Miquel Pueyo i el cos policial
Miquel Pueyo i el cos policial | ACN
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, proposarà l'elaboració d'un Pla Local de Seguretat a la propera Junta Local de Seguretat. Així ho ha manifestat el paer en cap durant la Comissió Informativa per a les Polítiques de Seguretat i Convivència celebrada aquest dimecres. El Pla aprofundirà en el model de policia de proximitat i proactiva amb l'objectiu d'aprofundir en la protecció de persones i béns, la policia administrativa i el civisme, les emergències i els serveis socials i l'assistència de persones. A la Comissió també s'ha informat que durant el 2022 no hi ha hagut cap mort en accidents de trànsit a la ciutat i que els accidents amb bicicletes implicades s'han reduït en més d'un 42%.

Pueyo ha explicat que es treballa amb una proposta de calendari d'elaboració del Pla Local de Seguretat no superior a sis mesos, a fi i efecte que pugui ser aprovat a la Junta Local que té lloc durant la tardor. En aquest sentit, ha dit que properament mantindrà contactes amb el conseller d'Interior i amb subdelegat del govern espanyol a Lleida per treballar aquest Pla. Així mateix, en les properes setmanes es treballarà en l'elaboració de la fase de diagnosi del Pla, que inclourà un procés participatiu, i en el nomenament provisional del coordinador tècnic, que haurà de ser ratificat per la Junta Local

En relació a les estadístiques de les actuacions de la Guàrdia Urbana durant l'any passat, s'ha apuntat la reducció de més d'un 42% dels accidents amb bicicletes, passant de 54 al 2021 a 31 l'any passat. Els accidents amb Vehicles de Mobilitat Personal implicats han pujat de 73 al 2021 a 103 el 2022, tot i que tots amb ferits lleus.

Els comandaments de la Guàrdia Urbana presents a la comissió han coincidit en assenyalar que la reducció de la velocitat a Lleida realitzada l'any 2021 ha tingut un efecte molt positiu pel que fa a l'accidentalitat.