Via lliure a l'aprovació definitiva del pressupost 2023 de la Paeria

S'ha desestimat l'única reclamació presentada als comptes, per part de Promenade Lleida, promotors de Torre Salses

Saló de plens de Lleida
Saló de plens de Lleida | Paeria Lleida
Redacció
27 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:35h
La Comissió Informativa per les polítiques de la Gestió d'Economia ha donat aquest divendres via lliure a l'aprovació definitiva del pressupost de l'Ajuntament de Lleida per a l'any vinent, que es durà a terme en el pròxim ple.

Durant la sessió s'ha informat de la desestimació de l'única reclamació presentada, per part de l'empresa Promenade Lleida SL, promotora del parc comercial i d'oci a Torre Salses, ja que no s'ajusta als supòsits recollits en l'article 170,2 de la llei d'Hisendes Locals, segons ha conclòs l'informe d'Intervenció. Ara es sotmetrà a la consideració del Ple. Els comptes per a 2023 preveuen uns ingressos i despeses de 228.391.682,63 euros, xifra que suposa un increment d'un 13% respecte enguany.

L'increment està motivat, principalment, per la pujada de la despesa en personal per l'actualització dels sous dels treballadors públics; l'increment de costos de l'energia i altres béns i serveis; la pujada dels tipus d'interès; i el fort augment del capítol d'inversions, que arriba a una xifra rècord de 45,43 milions, gràcies a l'impacte dels fons Next Generation.

També es dona llum verda als comptes dels organismes autònoms, empreses i consorcis adscrits a l'Ajuntament, com són l'Institut Municipal d'Ocupació, de Turisme de Lleida, l'Empresa Municipal d'Agenda Urbana, el Parc Abrobiotech Lleida, el Consorci del Turó de la Seu Vella i els de gestió de la televisió digital terrestre local i del servei d'acolliment a persones sense llar.

Paral·lelament, la Comissió també ha informat de la proposta de modificació de les tarifes dels serveis d'abastament d'aigua i clavegueram, que s'actualitzen segons l'acordat en el marc de la comissió de seguiment del Pacte de l'Aigua, que conformen els grups d'ERC, el PSC i el Comú.