Llum verda a la construcció d'un nou edifici per al Museu de Guissona

L'obra permetrà solucionar problemàtiques estructurals de l'actual edifici situa als baixos de la Fassina

Imatge del Museu de Guissona
Imatge del Museu de Guissona | Museu Guissona
Redacció
14 de desembre del 2022
Actualitzat a les 9:52h
El Govern ha donat llum verda a la construcció del nou Museu de Guissona (Segarra) en un nou edifici. L'executiu ha autoritzat l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural a concedir una subvenció exclosa de concurrència pública a l'Ajuntament de Guissona per un import d'1,8 milions per al finançament del projecte a executar durant els anys 2022, 2023 i 2024.

D'aquesta manera, es preveuen solucionar les problemàtiques estructurals de l'edifici actual. Aquest museu forma part del conjunt arqueològic de la Iesso, un recinte museïtzat de gairebé dues hectàrees, on es conserven in situ les restes immobles de la ciutat romana. Es tracta d'un jaciment únic a la demarcació de Lleida, per les dimensions, característiques i importància històrica. 

La ciutat romana de Iesso va ser una de les primeres a ser declarada BCIN. El Museu de Guissona va ser registrat el 2016. Està ubicat als baixos històrics de la Fassina i presenta un discurs monogràfic centrat en el passat romà de la vil·la. Forma part de la Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

Actualment, l'equipament presenta mancances relatives a les infraestructures i instal·lacions, així com problemes estructurals que comprometen la preservació dels seus béns arqueològics. La construcció d'un nou edifici permetrà solucionar aquestes problemàtiques i ajudarà a millorar la interpretació de l'espai arqueològic, l'accessibilitat i la qualitat de la visita