Comença la restauració de part de la muralla de la Seu Vella afectada per una esllavissada

Les obres s'allargaran durant sis mesos i costaran 300.000 euros

Redacció
13 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:35h
Postius i Pueyo visitants les obres
Postius i Pueyo visitants les obres | ACN
Els treballs per restaurar i consolidar la part de la muralla de la Seu Vella afectada per l'esllavissada del 26 d'abril de 2021 han començat aquest dimarts.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, han visitat aquest inici de les obres que està previst que s'allarguin durant sis mesos i que compten amb un pressupost d'uns 300.000 euros.

Postius ha explicat que els treballs en aquesta zona afectada per l'esllavissada no han pogut començar fins ara a causa de la complexitat tècnica perquè, recorda, es tracta de patrimoni catalogat. Per la seva banda, Pueyo ha concretat que en una primera fase s'està treballant en aquesta zona afectada però que en una segona fase es treballarà fins al baluard de Louvigny.

Postius ha destacat la inversió de 3 milions d'euros que s'ha realitzat aquest mandat o bé que està en curs al Turó de la Seu Vella gràcies a l'impuls conjunt de diferents administracions. A més dels 600.000 euros per consolidar les muralles i els 426.000 que executarà el consorci, s'hi compten els 1,6 milions d'euros per a la restauració del campanar, en les obres de la porta dels Apòstols i per a les cobertes del claustre (2a fase), a càrrec de la Generalitat; i 430.000 euros, també per a les cobertes del claustre (1a fase), a càrrec de l'Estat.