Exposició sobre els Reixos al pati del Palau de la Paeria

La mostra fa un recorregut per la història d’aquesta tradició nadalenca i es podrà veure tot el mes

Imatge de la mostra dels Reixos
Imatge de la mostra dels Reixos | Paeria Lleida
Redacció
09 de desembre del 2022
Actualitzat a les 10:00h
El pati del Palau de la Paeria acull la mostra "Reis Mags. Los Reixos de Lleida", organitzada per l'Associació Reis Mags de Lleida per tal de difondre la tradició de la celebració del dia de Reis a la ciutat de Lleida.

La mostra compta amb fotografies històriques de les cavalcades a Lleida, així com una mostra de joguines procedents la col·lecció Lo Baratillo i de vestits històrics que han lluït a Lleida Melcior, Gaspar i Baltasar.

L’exposició romandrà oberta durant tot un mes, des d'avui, fins al 4 de gener, la vigília de la Cavalcada. L'exposició fa un recorregut pels orígens de la festa de Reis, que es remunta a l'any 1866 a Alcoi, passant a ser oficial a la resta de l'Estat a partir de 1885.

A Lleida, la primera menció es troba en una acta de la Cambra de Comerç amb data del 31 de gener de 1936 en què el president de la Cambra de l’època dona les gràcies als organitzadors de la cavalcada. Als anys 40, l’Ajuntament va assumir-ne l’organització, amb l’ajut, en aquells temps, de la guarnició militar que aportava personal, vehicles i cavalls.