1 de 10
Seguretat

Més policies a l’Eix Comercial de Lleida durant la campanya de Nadal

L’objectiu de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana és evitar furts

Una patrulla per l’Eix Comercial | ACN
per Redacció, Lleida | 5 de desembre de 2022 a les 07:17 |
Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida reforcen aquests dies el patrullatge a l'Eix Comercial de la ciutat coincidint amb la campanya de Nadal, que s'allargarà fins a la primera setmana de gener.

L'objectiu és donar una major sensació de seguretat al gran nombre de persones que aquests dies van a comprar a la zona, així com prevenir furts i robatoris violents, els delictes que més es repeteixen. Els comerciants de l'Eix no consideren que hi hagi més robatoris que fa uns anys enrere, sinó que ara els "denuncien més" per les facilitats que posa la policia. De fet, des dels Mossos d'Esquadra recomanen als venedors que denunciïn qualsevol delicte i que, en el cas dels lladres multireincidents, demanin ordres d'allunyament.


El dispositiu policial a l'Eix, així com en altres zones comercials de la ciutat, incrementa les patrulles de vigilància dins l'horari comercial dels establiments per donar "sensació de seguretat" als compradors i reduir els fets delictius.

I és que els delictes més habituals a la principal zona comercial de la ciutat són els furts a les botigues, principalment de roba i en segon pla també de telèfons mòbils, així com furts que s'acaben convertint en robatoris violents perquè el lladre fa empentes o agressions lleus per assegurar la fugida. "Són petits delictes que a poc a poc castiguen la zona i que fan que haguem d'incrementar el patrullatge", assenyala el cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra a Lleida, Rafa Melero.

 

Participació