Robert Martínez diu adeu al Mundial i a Bèlgica

El seleccionador de Balaguer signa un decebedor torneig i plega després de sis anys brillants

Robert Martínez
Robert Martínez | Red Devils
01 de desembre del 2022
Actualitzat a les 19:09h
La selecció de Bèlgica ha quedat eliminada aquest dijous del Mundial després d’un empat a 0 contra Croàcia i una primera fase decebedora. Tota la brillantor que havia demostrat el conjunt del balaguerí Robert Martínez al Mundial del 2018 a Rússia, on va quedar en tercer lloc, s’ha convertit en fracàs a Qatar.

Els cracks de la selecció belga hanenvellit i el tècnic no ha aconseguit trobar (perquè segurament no existeix) una nova fornada de futbolistes amb suficient talent per aspirar a grans fites. Bèlgica té el repte ara de trobar relleu als Hazard, Lukaku, Meunier, Vertonghen… i al propi Martínez, que ha dimitit com a tècnic després del matx. En la mateixa roda de premsa post-partit, el tècnic ha anunciat emocionat que el de Croàcia havia estat el seu darrer encontre com a seleccionador. 

“Bob” Martínez no continuarà al capdavant del combinat belga després d’haver-lo dirigit en tres grans competicions en sis anys: dos Mundials i una Eurocopa. El tècnic i la Reial Associació Belga de Futbol contemplaven l’opció d’ampliar el contracte en el cas que l’equip es classifiqués per a la fase final de la Nations League, un fet que finalment no s’ha donat.

Martínez ha fet història amb Bèlgica: ha estat el tècnic que més partits ha guanyat amb la selecció i el que més temps l’ha aconseguit mantenir en el primer lloc del rànquing FIFA que fixa els millors equips del món. Tres anys consecutius.