Traslladen els nius de les sitges de Pardinyes on es construirà l'alberg per a temporers

La previsió és instal·lar-ne 11 al mateix indret, i 8 més al parc de la Mitjana

Redacció
30 de novembre del 2022
Actualitzat a les 8:54h
Trasllat dels nius
Trasllat dels nius | ACN
Treballadors especialitzats han iniciat aquest dimarts els treballs per instal·lar els 19 nius de cigonya de les antigues sitges del barri de Pardinyes de Lleida a dos ubicacions properes. El trasllat és el pas previ a l'enderroc de les sitges on es construirà l'equipament per a temporers, emergències i altres usos, conegut com a ECMU.

La previsió és instal·lar 11 nius al mateix complex de les sitges, i els 8 restants en arbres del parc de la Mitjana, segons ha informat la Paeria. Acció Climàtica va emetre una resolució que autoritza l'afectació sobre els nius de cigonya blanca que hi ha a les edificacions a enderrocar, condicionada al fet que s'habiliti un emplaçament alternatiu i que es faci fora del període de nidificació de l'espècie.

Els treballs tenen una durada total prevista de cinc setmanes i consisteixen a instal·lar amb una grua les noves estructures, fabricades amb troncs, malla de coco i palla, per tal que les cigonyes puguin fer-ne ús. Està previst instal·lar-ne 11 en el mateix complex de les sitges i les 8 restants al parc de la Mitjana. També s'aprofitarà per instal·lar caixes niu per a altres espècies presents a la zona com ara ratpenats, falciots, òlibes i xoriguers, segons ha explicat l'Ajuntament de Lleida.