El pressupost de Lleida per al 2023 creix fins als 226 milions i en preveu 45 en inversions

Els fons europeus Next Generation impulsen una inversió rècord que creix un 53% respecte als comptes d’enguany

Toni Postius i Miquel Pueyo
Toni Postius i Miquel Pueyo | Àlvar Llobet
21 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:06h
Els nous pressupostos de la Paeria de Lleida per a l’any 2023 s’incrementaran fins els 226,6 milions d’euros, una xifra rècord a la capital del Segrià. El govern municipal ha presentat els comptes per l’any vinent a la comissió de Gestió d'Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica, que han estat avalats pels grups del PSC i PP, que han vist aprovades les seves esmenes.

L’augment dels comptes per a l’any vinent té, però, una part negativa, que és el notable increment de la despesa en personal per l’actualització dels sous dels treballadors públics; la pujada de costos de l’energia i altres béns i serveis i l’augment dels tipus d’interès. Els nous números contemplem, no obstant, un fort increment del capítol d’inversions, que arriba a una xifra rècord de 45,43 milions d’euros (un 53% més que els comptes d’enguany), gràcies a l’impacte dels fons Next Generation.

Esmenes aprovades
Les esmenes acceptades en la comissió modifiquen partides amb la finalitat d’incrementar la plantació d’arbrat a la ciutat, nous elements de transport per la Guàrdia Urbana, i la renovació d’equipaments esportius, concretament els vestidors al camp de futbol de Magraners, la finalització del rocòdrom del pavelló Juanjo Garra i la construcció d’un nou rocòdrom a Pardinyes. També s’incorporen partides, aquestes finançades amb la venda de solars, per a la remodelació de la piscina del Turó de Gardeny i del carrer Corts Catalanes.

El govern ha valorat molt positivament la voluntat de negociació de la resta de grups polítics per a arribar a un acord que permeti disposar de pressupostos per l’any vinent, en el qual, ateses les circumstàncies, resultaran imprescindibles poder tirar endavant amb garanties els projectes endegats amb les ajudes dels fons europeus.