El Comú demana la destitució de Toni Postius per presumptes anomalies en contractació

El regidor d’Urbanisme assegura que està “molt tranquil” sobre aquesta qüestió

Toni Postius i Elena Ferre
Toni Postius i Elena Ferre | ACN
Redacció
17 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:03h
El Comú de Lleida exigeix al primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de la Paeria, Toni Postius, que assumeixi responsabilitats polítiques i, en cas de no fer-ho, que sigui destituït per l'alcalde Miquel Pueyo.

El grup municipal fa aquesta petició arran de l'obertura d'un expedient d'informació prèvia per part de l'Ajuntament de Lleida a petició de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per unes presumibles anomalies en matèria de contractació pública entre 2019 i 2020, que afecten les regidories d'Urbanisme i d'Esports. El Comú reitera que el cas "es va tancar en fals" amb la destitució de l'aleshores regidor d'Esports, Sergio González, mentre que "Postius va eludir la seva responsabilitat última com a titular d'Urbanisme".

El Comú, tal com ja va manifestar aleshores, considera que els fets del “cas Singular”, es van "tancar en fals" amb la destitució com a regidor d'Esports de Sergio González, que va deixar el grup de JxCat tot i que va continuar a la Paeria com a regidor no adscrit a l'oposició. El grup municipal recorda que des de les regidories d'Urbanisme i Esports de la Paeria "s'havien encarregat diversos treballs sense concurs a una empresa que durant la darrera campanya de les municipals havia donat suport explícit a JxCat".

Des del Comú, consideren que González va ser "un cap de turc", mentre que "Postius va eludir la seva responsabilitat última com a regidor d'Urbanisme". Tal com ja va fer en aquell moment, el Comú demana a l'alcalde Pueyo que destitueixi Postius si aquest assumeix cap responsabilitat política.

Postius, molt tranquil
Postius, per la seva banda, ha assegurat estar “molt tranquil”. Recorda que el cas “no és nou” i que al llarg d’aquest any i mig s’ha anat demanant informació a diferents òrgans. En aquest sentit, l’edil ha apuntat que l’informe es troba en la seva part final.