La Paeria fa cas a Antifrau i obre un expedient per presumptes anomalies en contractació

Adopta l'acció per, "si es considera adient, investigar si va concórrer causa d'abstenció per part dels electes locals"

Toni Postius i Miquel Pueyo
Toni Postius i Miquel Pueyo | ACN
Redacció
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:09h
L'Ajuntament de Lleida ha obert aquest dimarts un expedient d'informació prèvia, a petició d'una actuació d'investigació que l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) va enviar a la Paeria l'11 de novembre. L'informe raonat tramès per Antifrau correspon a una actuació d'investigació iniciada arran d'una denúncia en què s'exposen presumibles anomalies en matèria de contractació pública entre els anys 2019 i 2020, segons explica la Paeria en un comunicat.

En aquest sentit, i amb la finalitat de conèixer les circumstàncies a les quals es refereix aquesta comunicació, l'alcalde Miquel Pueyo ha iniciat l'expedient "amb la finalitat que, si es considera adient, s'investigui si va concórrer causa d'abstenció per part dels electes locals".

Així mateix, l'OAC, en aquest informe raonat també insta a iniciar una revisió interna dels òrgans de control de la tramitació de diversos expedients administratius de contractació vinculats al supòsit anterior, exposen des de l'Ajuntament de Lleida. El termini de resposta a aquest requeriment és de 30 dies.

En el comunicat, l'Ajuntament de Lleida assenyala que "sempre actua i actuarà d'acord amb les peticions i recomanacions que puguin fer altres institucions que defensen la transparència, el bon govern i l'ètica pública".