Agents no uniformats de la Urbana de Lleida reforçaran la vigilància per l'abandonament de brossa al carrer

En quatre mesos s'han tramitat una seixantena d'expedients sancionadors per infringir l'ordenança municipal de neteja

Dos agents de la Urbana
Dos agents de la Urbana | ACN
Redacció
09 de novembre del 2022
Actualitzat el 10 de novembre a les 8:57h
L'Ajuntament de Lleida intensifica la detecció i les sancions de conductes incíviques relacionades amb la neteja de la via pública. Ho farà amb un reforç d'agents no uniformats per detectar i sancionar a tots els barris de la ciutat els abandonaments de brossa al carrer així com altres residus.

D'aquesta manera, es vol incrementar de forma notòria la seixantena d'expedients sancionadors que s'estan tramitant, des del passat juliol, per infraccions a l'Ordenança municipal de neteja viària. D'altra banda, durant la Comissió informativa de Polítiques de Seguretat i Civisme s'ha acordat que l'aprovació del reglament municipal regulador de l'ús de drons per la Guàrdia Urbana es debati al desembre.

Actualment ja està oberta la fase de consulta prèvia a la ciutadania del reglament de l'ús dels drons de la Guàrdia Urbana. Una vegada finalitzi aquesta fase, s'iniciarà l'avantprojecte de reglament, prenent en consideració les aportacions que s'hagin rebut al respecte. Posteriorment tindrà lloc l'aprovació inicial del mateix al Ple municipal del desembre. Les aportacions a la fase de consulta es poden fer a través del portal Decidim Lleida.

A la Comissió també s'ha donat compte de l'inici de l'expedient administratiu per a la modificació de l'Ordenança municipal de convivència i civisme, per incorporar la regulació de mesures complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives, una acció que s'inclou dins el Pla Estratègic de convivència i civisme que s'està elaborant. Es treballa amb la previsió d'obrir el tràmit de consulta pública la setmana que ve.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha informat també que abans que s'acabi l'any s'aprovarà el Pla estratègic de convivència i civisme de Lleida, el qual s'ha passat ja a consulta per la comissió de Convivència. Finalment, s'ha informat sobre el nivell d'execució del Pla de millora de l'espai públic en el període entre juliol i octubre.