La càrrega de feina als jutjats de Lleida incrementa fins al 70% els dos darrers anys

Barrientos diu que aquest augment constata la situació "crítica" que viu la societat arran de la pandèmia

Redacció
25 d'octubre del 2022
Actualitzat el 26 d'octubre a les 9:43h
La reunió del TSJC,  a Lleida
La reunió del TSJC, a Lleida | ACN
La càrrega de feina als jutjats de primera instància de Lleida ha incrementat un 70% el 2021, respecte al 2020, i un 30% respecte al 2019, un augment que, segons el president del TSJC, Jesús María Barrientos, constata la situació "crítica" que viu la societat a causa de la pandèmia.

Aquesta pujada la pateix també la secció segona de l'Audiència de Lleida, encarregada de les apel·lacions d'aquests jutjats i per això es preveu crear una cinquena plaça de magistrat a la secció segona el 31 de desembre. Barrientos també reconeix problemes "seriosos" als partits judicials de Solsona, Tremp, La Seu d'Urgell i Vielha perquè cap d'ells compta amb un jutge titular i la majoria de funcionaris són interins, la qual cosa, diu, "debilita el sistema".

Barrientos ho ha dit a l'Audiència de Lleida, on aquest dimarts s'ha reunit la Sala de Govern del TSJC.

Com a exemple, diu Barrientos, actualment, el jutjat contenciós de Lleida està assenyalant vistes per al 2024. Als penals, en canvi, els judicis ràpids s'estan fent en 15 dies però els ordinaris als 8 o 10 mesos. "Ens agradaria que fossin més àgils però els temps venen imposats per les càrregues d'activitat", reconeix.

Per alliberar càrrega de treball, en aquest cas al jutjat de Cervera, el president del TSJC espera que el primer semestre del 2023 entri en funcionament el nou model de sistema judicial.