Protesta a les Borges Blanques contra la Nova Tracjusa

La plataforma contrària a la incineradora creu que es cremaran 45.000 tones de residus i que tindrà un efecte nociu contra “els organismes vius”

Manifestació a Borges
Manifestació a Borges | Elies Bosch
Redacció
24 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:50h
Centenars de persones han tornat a sortir al carrer aquest diumenge a les Borges Blanques per protestar contra el nou projecte de la incineradora Tracjusa. Unes 500 persones han reclamat al Govern que mantingui la moratòria del 2021 per a les plantes incineradores i no permeti la construcció d’aquesta infraestructura.

La plataforma “Aturem la incineradora de Juneda” va presentar unn recurs després que l’executiu català hagués donat llum verda al projecte ambiental de la Nova Tracjusa. Aquesta tramitació que pretenia endarrerir la construcció de la incineradora va ser desestimat.

El col·lectiu alerta que es cremaran 45.000 tones de residus, i en un comunicat llegit durant la marxa de protesta, s’ha apuntat que “es cremaran residus urbans i industrials dels Ecoparcs, convertits en material combustionable amb efectes sobre els organismes vius”. La plataforma creu que hi ha alternatives a la gasificació dels residus.