La Taula de Qualitat de l’Aire de les Garrigues, abans de finals d’any

Serà un espai territorial d'informació, participació i consulta en l'àmbit de la qualitat de l'aire a la comarca

Redacció
20 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:27h
El Departament d'Acció Climàtica ultima la creació de la Taula de la Qualitat de l'Aire de les Garrigues, un espai territorial d'informació, participació i consulta en l'àmbit de la qualitat de l'aire a la zona. Era una demanda de diferents agents de la comarca i que el Govern s'havia compromès a posar en marxa.

La previsió és que la primera sessió de l'organisme se celebri abans d'acabar l'any. Divendres es farà una reunió prèvia a la Delegació del Govern a Lleida per establir-ne els objectius i la composició. A més de representants d'Acció Climàtica i Salut, també hi estan convocats la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de les Garrigues, l'Ajuntament de les Borges Blanques, la Universitat de Lleida, Ipcena, JARC i Unió de Pagesos.

Les funcions de la Taula seran informatives, consultives i de col·laboració amb els departaments d'Acció Climàtica i de Salut en l'anàlisi de la qualitat de l'aire a les Garrigues i els possibles efectes sobre la salut. Així mateix, s'hi donaran a conèixer els programes de treballs i estudis realitzats per les administracions i els que es facin en el futur.