Larrosa acusa la Paeria de no presentar el pressupost a l’octubre i oblida que el PSC ho feia al novembre

L’any que va ser Paer en cap, els comptes es van fer públics quatre dies abans del mes de desembre

Àngel Ros i Fèlix Larrosa
Àngel Ros i Fèlix Larrosa | ACN
19 d'octubre del 2022
Actualitzat el 20 d'octubre a les 9:07h
L’exalcalde de Lleida i actual cap de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, ha carregat contra l’executiu de Miquel Pueyo per no haver presentat encara el projecte de pressupost de cara al 2023.

El regidor ha lamentat que el govern local tingui “la ciutat aturada” per aquest fet, però en aquesta crítica oblida les praxis dels antics governs del PSC dels quals ell mateix formava part, primer com a regidor i en els darrers mesos com a Paer en cap.

En els últims anys, els executius socialistes van presentar el projecte de pressupost entre meitats i finals del mes de novembre. L’hemeroteca  consultada per aquest diari al web de l’Ajuntament de Lleida indica que l’any 2014, els pressupostos van ser exposats el divendres 5 de desembre. El 2015, el primer any de la nova legislatura, el govern d’Àngel Ros va presentar els números un dijous 12 de novembre, i el 2016 el divendres dia 18 del mateix mes. Un any després, la presentació pública dels comptes va ser el dimecres 8 de novembre, mentre que el 2018 la roda de premsa per explicar els números va ser el matí del dimecres 14 de novembre.

Finalment, l’any 2019, ja amb Larrosa com alcalde, la presentació del pressupost no es va fer fins el dimarts 26 de novembre, la data més tardana de tot el darrer mandat del govern del PSC.