Marxa lenta a Lleida contra el projecte del polígon de Torreblanca

Els manifestants, la majoria veïns de l'Horta, denuncien el projecte "faraònic" i diuen que és innecessari

Redacció
17 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:34h
Imatge de la marxa lenta a Lleida
Imatge de la marxa lenta a Lleida | ACN
Una cinquantena de vehicles han dut a terme aquest diumenge una marxa lenta pels carrers de Lleida per mostrar el seu rebuig al futur polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans, a l'Horta de Lleida.

Els manifestants, molts d'ells veïns de l'Horta afectats, asseguren que es tracta d'un projecte innecessari i "faraònic" i demanen al Govern que n'aturi el Pla Director Urbanístic (PDU) i el reconsideri. La caravana ha sortit a les 11 h del barri de Magraners i ha acabat davant de la Llotja, a l'avinguda de Tortosa. Hi ha participat una cinquantena de vehicles, la majoria turismes, però també motos, bicicletes i un tractor, que ha encapçalat la protesta amb una pancarta amb el lema 'salvem l'Horta! no al polígon de Torreblanca'.

La marxa ha sortit del carrer Sant Pere Nolasc, als Magraners, i ha transcorregut per diversos carrers dels barris de la Bordeta, Cappont, Príncep de Viana – Clot i Balàfia, on ha finalitzat a l'avinguda de Tortosa, davant del teatre de la Llotja. Abans de sortir, els participants han enganxat cartells als vehicles amb frases com “Salvem l'horta!”, “La ciutadania té dret a opinar”, “No al macro polígon!” o “Som pagesos, no rucs!”, i durant tot el recorregut han fet sonar els clàxons.

El vicepresident de l'Associació de Veïns de Grealó i Quatre Pilans, David Poca, ha explicat que l'acció de protesta vol servir perquè la ciutadania de Lleida conegui "la barbaritat" de polígon que es planteja, de 1.280 hectàrees. En concret, l'entitat convocant demana aturar el pla director del projecte i obrir un diàleg amb la Paeria i el Govern perquè replantegin el projecte.