El Govern insta els ens lleidatans a disposar d’un protocol contra la violència masclista

Igualtat i Feminismes presenta a Lleida el Protocol marc que posa el focus en la prevenció i reparació a les víctimes

Redacció
07 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 8:18h
La delegació demana protocols
La delegació demana protocols | ACN
El Departament d'Igualtat i Feminismes ha presentat a Lleida el nou Protocol marc per una intervenció amb diligència deguda en situacions de violència masclista.

Incorpora com a principal novetat la diligència deguda, que suposa un "canvi de paradigma" en l'abordatge de les violències masclistes, atès que interpel·la les institucions i poders públics a complir el deure d'activar totes les mesures necessàries per garantir els drets de les dones, infants i adolescents, evitar la seva revictimització i assegurar la prevenció i reparació integrals. En aquest sentit, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha emplaçat els diferents ens locals de Ponent a disposar d'un protocol propi per abordar violències masclistes, dins el protocol marc.

El nou protocol marc d'actuació davant les violències masclistes s'ha presentat aquest dimecres a la capital del Segrià davant de representants d'ens locals i de diferents agents que integren la Mesa Institucional del Circuit de les Terres de Lleida per a l'abordatge de la violència masclista.

La secretària de Feminismes, Montserrat Pineda, ha destacat la necessitat de posar en marxa aquest Protocol marc, que s'aprovarà el 13 d'octubre. "Suposa un canvi de paradigma i d'entendre les violències masclistes, posa les dones al centre i obliga les administracions a fer un esforç per alinear-se per fer unes polítiques que permetin una millora atenció a les dones i articular respostes en comú des de cada servei o administració", ha remarcat. En aquesta sentit, Pineda ha remarcat la importància de la coordinació.