Suspès el judici per intentar matar un noi tirant-lo escales avall a Lleida

El noi no s’ha presentat a la vista

Redacció
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:35h
La sala sense l’acusat
La sala sense l’acusat | ACN
El judici un noi acusat d'intentar matar-ne un altre tirant-lo escales avall a la plaça Sant Joan de Lleida, el desembre de 2020, i que s'havia de celebrar aquest dijous a l'Audiència de Lleida s'ha suspès. Ni víctima ni acusat s'hi han presentat tot i haver estat citats. És la segona vegada que s'ajorna el judici, que ja es va suspendre el 27 d'abril per incompareixença de la víctima i alguns testimonis.

Aquell dia, l'acusat, que estava en presó provisional, va quedar en llibertat amb la condició que es presentés al judici quan fos citat. Ara, no ha comparegut i la fiscalia ha demanat que se'l detingui i que ingressi de nou a la presó. El ministeri públic li demana 9 anys de presó per un delicte d'intent d'homicidi.

La defensa de l'acusat no s'ha oposat a la petició de la fiscalia i l'Audiència decidirà els pròxims dies quines mesures ordena.

Els fets van passar cap a un quart de vuit del vespre, el 4 de desembre de 2020, a la part alta de les escales que hi ha a sobre de l'aparcament de la plaça Sant Joan de Lleida. Segons la fiscalia, l'acusat, que anava amb dos persones més, es va acostar a la víctima, que estava asseguda a dalt li va demanar una cigarreta. Davant la negativa de la víctima; l'acusat, de llavors 19 anys i nascut al Marroc, el va amenaçar amb una navalla i el va empènyer fent-lo caure des d'una alçada de 2,33 metres "amb la intenció evident d'ocasionar-li la mort", segons el ministeri públic.

Un cop a terra, l'acusat va intentar agredir-lo amb una navalla tot dient "vull matar-lo", però els dos amics que eren amb l'acusat el van poder aturar. El noi va quedar inconscient i va ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova amb una ferida oberta al cap.