La Paeria aborda la solució per acabar amb l’ocupació en un edifici del carrer Maria Sauret

La Guàrdia Urbana i el Departament de Disciplina Urbanística volen posar fi a una situació que genera molèsties a veïns

Redacció
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:45h
Imatge del pis ocupat
Imatge del pis ocupat | ACN
L'Ajuntament de Lleida està treballant per solucionar les molèsties derivades de l'ocupació de diversos habitatges d'un immoble del carrer Maria Sauret, 16, de Lleida.

La Guàrdia Urbana i el Departament de Disciplina Urbanística de la Paeria fa temps que treballen conjuntament per solucionar la problemàtica de l'ocupació d'aquest edifici. S'ha tramitat un expedient relatiu a l'incompliment del deure legal d'ús, conservació i rehabilitació de l'immoble adreçat als propietaris de l'edifici. La policia també fa de forma reiterada actuacions de mediació, assessorament i identificació dels inquilins per solucionar queixes d'actes incívics, males olors, molèsties per gossos, i sorolls i música a volums elevats.

El Departament de Disciplina Urbanística demana en concret a la propietat, una societat limitada, que aporti còpia del contracte d'arrendament amb els inquilins o que, en cas d'una ocupació il·legal, efectuï les actuacions per a regularitzar la situació dels ocupants o procedeixi al tancament dels habitatges per evitar noves ocupacions, que comporten un perill per a les persones, per als veïns i de salubritat.

L'Ajuntament de Lleida ha comunicat als responsables que, l'incompliment injustificat dels terminis establerts en les ordres d'execució, habilita l'administració per adoptar l'execució subsidiària, a càrrec de la persona obligada, o la imposició de multes coercitives de manera reiterada fins aconseguir  el compliment de la resolució. La Paeria ja va imposar a principis d'estiu una primera multa coercitiva als propietaris de l'immoble per incompliment injustificat de la resolució. Ara, la Paeria ha atorgat un nou termini per complir-la, que finalitza el proper 19 d'octubre. En cas de nou incompliment, s'imposarà una segona sanció.