Arxivada la denúncia del Comú pels dos càrrecs de la Paeria presumptament irregulars

Antifrau recomana al govern definir i revisar les funcions d’aquestes dues persones

Façana de la Paeria
Façana de la Paeria | Adrià Costa
Redacció
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 8:23h
L'Oficina Antifrau de Catalunya ha acordat arxivar l'actuació iniciada arran de la denúncia presentada pel Comú de Lleida per presumptes irregularitats en relació amb els nomenaments de dues persones proposades per Junts per ocupar els càrrecs de tècnic de Participació i Polítiques Públiques Transversals i d'assessor especial tècnic de Coordinació a l'Ajuntament de Lleida.

De totes maneres, recomana a l'alcalde, Miquel Pueyo, revisar i detallar les funcions de tots dos eventuals per evitar "indefinicions i confusions" i "millorar la transparència de l'actuació del personal eventual municipal". Tot i això, Antifrau manté la possibilitat de reobrir l'actuació o iniciar-ne una de nova en cas de tenir coneixement de noves dades al respecte.

En resposta a la denúncia presentada al juny pel Comú de Lleida, l'Oficina Antifrau constata "la manca de definició de les funcions d'aquests dos llocs de personal eventual”, que no estan detallades ni en els decrets de nomenament 5512 i 5513 de 13 de maig del 2022, ni en el cartipàs municipal. Així mateix, assenyala "la manca de determinació de les regidories i àrees de l'organització municipal de les quals depenen i, en el cas del càrrec de coordinador tècnic de participació i polítiques transversals, a quines comissions informatives ha d'assistir", així com que "les agendes públiques que consten al web municipal d'aquests dos eventuals són idèntiques".

Antifrau també posa de relleu que "no consta la participació del nou assessor especial tècnic de coordinació en la Comissió informativa de polítiques de gestió urbanística, habitatge i transició ecològica i, en canvi, sí que hi ha participat la nova coordinadora de participació i polítiques públiques transversals”. També recull que aquesta nova coordinadora no ha participat a la Comissió de polítiques de la gestió econòmica, presidència, participació i promoció econòmica, com sí que hi participava el seu antecessor fins a la data del cessament.