1 de 10
cas sixena

Tornen a suspendre el judici als exconsellers Vila i Puig pel cas Sixena

Lluís Puig al·lega davant del tribunal que és aforat i per tant el jutjat d'Osca no és competent per jutjar-lo

Santi Vila i Lluís Puig | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 3 d'octubre de 2022 a les 14:00 |
El judici que s'havia de celebrar aquest dimecres al jutjat penal 1 d'Osca contra els exconsellers, Santi Vila i Lluís Puig, per desobediència pel cas Sixena, s'ha tornat a suspendre. Segons han explicat fonts judicials, Puig va plantejar una qüestió de competència atenent la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya.

L'exconseller considera que, per aquest motiu, el jutjat d'Osca no és competent per jutjar-lo. Les mateixes fonts indiquen que el jutge d'Osca n'ha acordat la suspensió per no perjudicar els afectats i que dictarà una interlocutòria abans del 5 d'octubre, exposant els motius pels quals el cas s'hauria de jutjar en un altre jutjat, que seria el Tribunal Suprem, si preval la condició de Puig d'aforat.


El judici als dos exconsellers ja es va suspendre el 3 de maig, en aquell cas, perquè la justícia belga no havia notificat la citació a Puig. El fiscal demana una pena de multa de 6.000 euros per a Vila i Puig per un delicte de desobediència perquè no va lliurar les 44 peces del monestir de Vilanova de Sixena que hi havia al Museu de Lleida i que finalment es va endur la Guàrdia Civil el desembre de 2017 en ple 155.

L'acusació particular de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, per la seva banda, demana 11 mesos de presó i una multa de 162.000 euros per a Vila, mentre que per a Puig el consistori demana una multa de 99.000 euros i inhabilitació durant dos anys.
Participació