El Festival Forma vincula Balaguer amb la seva història a través de l’art conceptual

El certamen durarà fins el 16 d’octubre i comptarà amb accions artístiques, instal·lacions, visites guiades, una exposició de pintures i la presentació d’un llibre

Redacció
03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:18h
Una acció del Festival Forma
Una acció del Festival Forma | Lluís Armingol
La ciutat de Balaguer ha inaugurat aquest cap de setmana una nova edició del Festival Forma. El certamen pretén acostar a la ciutadania l’art urbà amb manifestacions artístiques conceptuals que es vinculen a Balaguer com una ciutat de memòria, la temàtica sobre la qual pivota l’edició d’enguany.  

Com a part de l’acte inaugural, els artistes participants han realitzat una visita comentada per les diferents instal·lacions, les quals estaran situades en diferents espais públics i patrimonials del municipio. Durant el recorregut un dels artistes, Miquel Garcia, ha representat una acció a la Capella de Sant Jaume. 

Durant els dies que dura el Forma, de l’1 al 16 d’octubre, els centres educatius de la ciutat participaran de l’activitat “Pensar el present, crear memòria”. En aquesta realitzaran una instal·lació artística col·lectiva, que anirà creixent al llarg dels dies i que estarà ubicada a la porxada sud de la plaça Mercadal. Igualment s’han programat un seguit d’activitats paral·leles directament vinculades al plantejament conceptual d’enguany, Balaguer, ciutat de memòria. 

Pel proper dissabte 8 d’octubre hi ha prevista la presentació del llibre “El silenci de l’angle. Guillem Viladot o el desfici del jo”, de Teresa Ibars, que tindrà lloc al Museu de la Noguera a les 12h, i a la que seguirà un vermut literari. La mateixa tarda, l’artista Marta Bisbal durà a terme una performance al Xalet Montiu a partir de la pròpia història de l’edifici. 

L’endemà es farà la visita comentada “Arquitectura del moviment Modern” a Balaguer, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, i que començarà a les 10h al Museu de la Noguera. A l’acabar el recorregut es podrà gaudir de música al carrer a la part baixa del Passeig de l’Estació

Pel darrer cap de setmana del Forma s’ha previst la inauguració de l’exposició “L’Estudi 76” a la sala d’exposicions temporals de la Paeria, el divendres 14 a partir de les vuit del vespre. El dia 15, es podrà visitar Planta de Fundació Sorigué (prèvia reserva a www.forma.cat)

Finalment, i com a acte de cloenda es combinarà la projecció de l’obra “Destructuras” d’Aitor Ortiz, cedida per Fundació Sorigué, amb una sessió de música electrònica a càrrec de Eleene d’Am, a la plaça del Museu. 

Cada diumenge s’oferirà una visita comentada a les instal·lacions artístiques, que començarà al Museu de la Noguera a les onze del matí.