1 de 10
Hospitals

L’Arnau de Vilanova millora la comunicació amb malalts de càncer amb vídeos explicatius

El servei d'Oncologia Radioteràpica els facilita a un codi QR amb el vídeo de la primera visita i els passos a seguir

Una metge atenent una pacient | ICS
per Redacció, Lleida | 30 de setembre de 2022 a les 13:27 |
El Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) ha posat en marxa una innovadora campanya de comunicació dirigida als pacients que inicien tractament de radioteràpia. Després de la primera visita amb l'especialista, el pacient rep una targeta amb un codi QR on es pot descarregar un vídeo explicatiu del tractament que ha de seguir i, així, pot repassar a casa tota la informació que se li ha donat en la primera visita. En concret, el vídeo reprodueix la visita amb el mateix especialista que atén el pacient, dirigint-s’hi en primera persona com si es tractés de la visita mateixa. L'acollida de la iniciativa per part dels pacients en les primeres setmanes de funcionament ha estat molt positiva.

Els vídeos, penjats al canal de Youtube de l'hospital lleidatà, expliquen els tractaments dels càncers de recte, mama, pulmó, pròstata, del cerebral, del de cap i coll i del ginecològic. A més, hi ha dos vídeos més sobre què és la radioteràpia i com arribar al servei d'Oncologia Radioteràpica. A cada pacient, se li fa entrega d'una targeta amb el codi QR que va directament al vídeo del seu tractament en concret.


"Vam detectar la necessitat de millorar la comunicació amb els pacients de radioteràpia, perquè sortien de la primera visita aclaparats després de rebre molta informació de cop", explica Moisés Mira, cap del servei d’Oncologia Radioteràpica de l'HUAV. "Vam pensar que fer un vídeo amb les explicacions que donem a les primeres visites dels diferents tractaments els podia servir per mirar-se'l tranquil·lament a casa amb la família i repassar tot allò que se'ls diu a la visita amb l'especialista", afegeix. Els vídeos acaben amb els consells d'infermeria que requereix cada tractament, relacionats amb la dieta o la cura de la pell, entre altres.
Participació