Lleida llueix la cultura popular en el Seguici de les Festes de la Tardor

La ciutat recupera la normalitat en la passejada pels carrers del Centre Històric després de la pandèmia

Redacció
29 de setembre del 2022
Actualitzat el 30 de setembre a les 9:06h
Gegants ballant a la Plaça Sant Joan
Gegants ballant a la Plaça Sant Joan | Paeria Lleida
El Seguici de les Festes de la Tardor han tornat a sortir avui en la seva plenitud, podent recuperar la normalitat i el seu format original després dels dos anys llargs de pandèmia. Ha estat l’oportunitat perquè la ciutat gaudís de la participació dels elements de la cultura popular amb motiu de la festivitat de Sant Miquel.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i una nombrosa representació de regidors de la corporació s’han congregat a la plaça Paeria per assistir al tret de sortida de la cercavila. En aquest indret, els grups i peces d’imatgeria han fet la seva ballada.

Després de recórrer l’Eix Comercial, fins a arribar a la plaça Vila de Foix, la cercavila ha donat el tomb per refer el camí i arribar a la plaça Sant Joan, on s’ha fet la passada de lluïment. Ha estat una oportunitat per veure les diferents coreografies i músiques que els grups han preparat per ser ballats i representants al carrer en dies de festa com el d’avui.

La cercavila l’ha obert el Ball de Diables, amb la música dels seus Timbalers. Darrere seu han seguit per aquest ordre: l’Àliga de la Ciutat, amb l’acompanyament de La Bandalada; el Ball de Valencians, amb els Grallers Els Taverners; el Ball de Bastons, amb el seu propi grup de grallers; La Moixiganga, amb els grallers Els Ganxets; el Ball de Moros i Cristians, amb la Cobla Tres Quartans Bufalodre; el Ball de Cavallets, amb els grallers Els Vinardells, i els Capgrossos, els Ministrers de Lleida i els Gegants, amb els grallers Els Carreter. Ha tancat la cercavila el Marraco, amb l’acompanyament de la Ilerband.

També hi han participat l’Aliga del Corpus i altres elements i figures dels grups de cultura popular de la ciutat amb les seves formacions musicals.