El govern de la Paeria acorda amb el PSC i el Comú modificar el pressupost en dos milions

El canvi incorpora partides per millorar equipaments i actuacions per promoure la transició energètica

Postius i Pueyo
Postius i Pueyo | ACN
Redacció
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 18:54h
El govern de la Paeria d'ERC i Junts ha tancat un acord amb el PSC i el Comú per modificar en prop de dos milions el pressupost municipal. L'objectiu és afrontar diverses accions per a les quals no es disposava de fons en els comptes d'enguany i per tant caldrà fer una modificació de crèdit que tirarà endavant gràcies a l'abstenció de socialistes i comuns, que han incorporat diverses propostes al document.

S'incorpora una partida per canviar la gespa del camp de futbol de Pardinyes i també una altra per a la redacció del projecte de rehabilitació de la piscina del Turó de Gardeny. La modificació s'aprovarà al pròxim ple municipal.

Un altre dels aspectes que s'incorporen és un estudi del model de gestió dels autobusos municipals, en compliment de la moció per iniciar el procés de municipalització del servei de transport urbà de viatgers aprovada al ple del passat mes de març, a proposta del Comú.

Amb aquests canvis al pressupost també es farà un especial èmfasi en matèria energètica, desenvolupant les mesures derivades de les auditories energètiques realitzades per Medi Ambient i Educació en l'etapa de Sergi Talamonte a la regidoria de Transició Energètica.

Així, es preveuen actuacions per millorar les instal·lacions i aïllaments de tancaments i finestres, i la contractació d'un sistema de control i gestió energètica en edificis municipals, amb un pressupost de 96.781,89 euros. Es tracta d'una aplicació que, mitjançant els sensors disponibles, permetrà monitorar els edificis que tenen un major consum energètic, com l'Auditori, la Panera, els pavellons Barris Nord, Pardinyes i Cappont, a més de tres escoles.