«Setge» policial a Lleida contra les infraccions de patinets i bicicletes

La vigilància, que s’efectua amb agents uniformats i no uniformats, té l’objectiu de detectar i sancionar vulneracions de la normativa de mobilitat, especialment la circulació per l’Eix Comercial

Redacció
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:20h
Dos agents amb l’usuari d’un patinet
Dos agents amb l’usuari d’un patinet | Guàrdia Urbana Lleida
La Guàrdia Urbana de Lleida ha intensificat la vigilància i el control a conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP) i de bicicletes, amb l’objectiu de conscienciar els usuaris d’aquest tipus de vehicles sobre la necessitat de complir la normativa vigent i, si s’escau, denunciar les infraccions, especialment la circulació per voreres i altres llocs no autoritzats.

Els agents del cos de policia local, amb dotacions de paisà i uniformades, vigilen aquests dies, molt especialment, tot l’Eix Comercial i l’Avinguda de Blondel, on darrerament s’han detectat usuaris d’aquesta tipologia de vehicles incomplint la normativa vigent. Les dotacions policials destinades a controlar aquest tipus d’infraccions van sancionar, només ahir, prop d’una vintena de conductors de patinets elèctrics i bicicletes. Es tracta d'infraccions de trànsit i conductes incíviques que provoquen molèsties a la resta d'usuaris de la via, en especial als vianants, i que poden provocar accidents.

La voluntat del cos de policia local és donar continuïtat a aquests controls en altres vials i carrers de la ciutat on es detectin un major nombre d’infraccions.