El Morera incorporarà obres contemporànies i preveu obrir l’estiu vinent

Presenten el pla estratègic amb l'objectiu que sigui un referent nacional i internacional d'art modern i contemporani

Visita d’obres del Museu Morera
Visita d’obres del Museu Morera | Paeria Lleida
Redacció
26 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:28h
El Morera. Museu d'Art Modern i Contemporani de Lleida podria obrir les seves portes al públic l'estiu de 2023.

El seu director, Jesús Navarro, ha presentat aquest dilluns el pla estratègic 2022-2025 amb l'objectiu de convertir el Morera en un referent nacional i internacional d'art modern i contemporani. "No es tracta d'un simple trasllat de seu -a l'antiga Audiència de Lleida- sinó de plantejar un nou museu", ha dit Navarro, que sigui participatiu, dinàmic i que es converteixi en un espai on reflexionar a través de l'art i dels seus creadors.

Fins ara el Morera acollia obres del segle XIX i de la dècada dels 70 del segle XX. Ara, es vol fer un pas endavant amb una narrativa del segle XX i començaments del XXI que el faci únic a Catalunya.

Pel que fa a la nova seu, després de 105 anys en itinerància, el regidor de Cultura de la Paeria i diputat de la Diputació de Lleida, Jaume Rutllant, ha explicat que l'obra civil que s'està fent per habilitat l'antiga Audiència de Lleida s'acabarà els primers mesos del 2023 i que, per tant, depenent del que es trigui en la integració de la museografia, podria obrir al públic l'estiu del 2023.

Per la seva banda, la cap del servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat, Magda Gassó, ha reconegut que el Morera "fa molts anys que és una realitat però era una realitat que no acabava de ser i ara és una realitat que ja és". És per això que aquest pla estratègic "ens ajuda a treballar cap al futur", ha dit.

 

Presentació del Pla Estratègic del Morera Foto: ACN