Guifré Ricart serà el candidat de Treballem per Balaguer a l’alcaldia

El cap de llista situa la neteja, l’arranjament de la via pública i la seguretat com algunes de les assignatures pendents que té la ciutat i crida a superar el model polític de partidismes

Planes, Vilardell, Ricart, Puigpelat i Garcia, aquest dimarts
Planes, Vilardell, Ricart, Puigpelat i Garcia, aquest dimarts | Àlvar Llobet
27 de setembre del 2022
Actualitzat el 18 de novembre a les 15:38h

Guifré Ricart ha fet el pas que s’esperava. Ell serà el candidat de Treballem per Balaguer a l’alcaldia de la capital de la Noguera. Ricart, de 35 anys, s’ha presentat oficialment aquest dimarts en societat com a líder de la formació ciutadana que aspira a ser decisiva en el consistori que naixerà a partir del maig del 2023.

En un acte a la Casa del Miracle que s’ha pogut seguir per Instagram, l’aspirant a Paer en cap ha traçat les línies mestres del programa electoral i ha parlat de les motivacions personals i polítiques que l’han portat a assumir el repte de liderar la llista. Ricart ha estat un dels impulsors de la nova plataforma política, un projecte que ha agafat notorietat pública en les darreres setmanes.

El cap de llista ha posat l’accent en qüestions municipals com la seguretat, l’arranjament de la via pública i la neteja, alhora que ha defensat un “nou model de política que s’allunyi dels sistemes de partits”. En aquest sentit, Ricart ha emfasitzat una voluntat de canviar les dinàmiques en la vida política i ha reivindicat una intenció de treballar per a Balaguer sense subjeccions a eixos ideològics d’esquerres o dretes. Ricart ha apuntat també que es presenta per guanyar els comicis i per què la formació sigui “decisiva” en el proper consistori.

El candidat ha treballat en aquest projecte després de trencar amb Junts per Balaguer, la formació de la qual formava part juntament amb Mireya Planes i Laia Vilardell.

Tots tres formaven part del grup municipal de Junts per Balaguer i dos d’ells (Ricart i Vilardell) van estripar el carnet de la formació independentista. Es preveu que les dues actuals paeres tinguin un rol destacat en la novella candidatura, on també s’hi contempla que hi siguin, entre d’altres, Maria Carme Puigpelat, Antonieta Pedra, Gerard Garcia i Esteve Biel.