Balaguer estrena la Murga, el primer festival de música local

La capital de la Noguera reivindica el seu talent musical amb una trentena de grups, que tocaran en directe en dos escenaris

Redacció
23 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:47h
Rehenes, un dels grups participants
Rehenes, un dels grups participants | Oriol Cárceles
La ciutat de Balaguer acollirà aquest cap de setmana un festival inèdit; la Murga, el primer certamen de música local. Un total de 27 grups de música de Balaguer o amb la majoria de components de la ciutat, participaran durant dos dies en aquest mostra que pretén donar empenta i promocionar la cultura musical així com ser un punt de trobada d’artistes, promotors i amants de la música.

Aquesta iniciativa ha sorgit amb la voluntat de donar visibilitat als conjunts balaguerins amb música en directe. Els dos espais escollits per la comissió per aquesta primera edició són l’espai interior de l’Escola Municipal de Música i el pavelló Molí de l’Esquerrà, dos indrets alternatius als proposats inicialment i que la previsió de pluges ha obligat a canviar.

Aquest divendres a partir de les sis de la tarda es donarà el tret de sortida amb l’actuació del grup “Jazz Mates”, conjunt que formarà part de l’acte d’inauguració, que també comptarà amb una xerrada a càrrec de la “Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran” a l’Escola de Música.

Aquesta primera mostra local de música també comptarà amb altres activitats destacades com són una fira del disc i del col·leccionisme, espai de micro obert, foodtrucks, vermut popular i altres xerrades enfocades al sector, i tindran una durada fins al dissabte 24 a la matinada. Maria y sus Kogollos, Joan Blau, Somnis, Circulo de Borneo, Saüc, Rehenes, el Gitano de Balaguer, Hao Band i Band the cool, son alguns dels caps de cartell d’aquesta primera edició.