L’Escola Pia de Balaguer torna a tenir un director capellà després de dues dècades

Un conflicte laboral intern al claustre de professors ha forçat la marxa de Josep Muntada, màxim responsable del centre en els darrers anys

Jordi Vilà i Font
Jordi Vilà i Font | CCMA
22 de setembre del 2022
Actualitzat el 30 de setembre a les 12:38h
L’Escola Pia de Balaguer té un nou director. Es tracta de l’escolapi Jordi Vilà i Font, capellà des del novembre del 2017 i que s’ha convertit en el primer religiós que ha assumit el càrrec al col·legi en més de dues dècades. El darrer clergue que va ostentar la direcció va ser l’escolapi igualadí Josep Morros i Castelltort, un dels directors més recordats en el món educatiu de la capital de la Noguera que va tancar la seva etapa l'any 2000 i que actualment és prevere al municipi de Sant Salvador de Guardiola.

El nou responsable de can colapi ha rebut l’encàrrec de dirigir el centre en concepte de gerència i d’una manera temporal arran d’un corrent de malestar produït al claustre de professors. En una carta adreçada als pares i mares d’alumnes, el propi centre ha argumentat que l’arribada del nou escolapi a la cúpula directiva de l’escola obeeix a un “conflicte laboral intern” amb l’anterior responsable, per bé que no s’especifiquen més motius ni tampoc quina serà la temporalitat del nou director al col·legi balaguerí.

En aquest sentit, aquest diari ha pogut saber de l’existència de discrepàncies sostingudes entre alguns docents i l’exdirector, Josep Muntada, en qüestions educatives i, també, en diverses decisions que han afectat directament la continuïtat d’alguns treballadors del centre en els darrers mesos.

Un escolapi de la casa
Jordi Vilà i Font és un bon coneixedor de la casa fundada per Sant Josep de Calassanç. És actualment membre de l’Equip de Govern de l’Escola Pia de Catalunya i ha tingut responsabilitats en l’àrea de Participació i dels Grups i Comunitats de la institució. Vilà és el sisè director del col·legi en quaranta anys després de Marià Baqués, Josep Morros, Jaume Ars, Núria Porta i Josep Muntada.
 

Façana de l'Escola Pia de Balaguer Foto: Google Maps