Social

La comunalitat de Lleida obrirà un gimnàs social gratuït

La Descomunal promou una xarxa d'economia social entorn dels àmbits cultural, esportiu i d'inserció laboral

Pueyo amb La Descomunal | ACN
per Redacció, Lleida | 22 de setembre de 2022 a les 07:10 |
La Descomunal, la primera comunalitat urbana de Lleida, obrirà un gimnàs social perquè hi puguin accedir persones que no podrien fer-ho per raons econòmiques. S'ubicarà a les instal·lacions de la Unió Esportiva Gardeny i la previsió és posar-lo en marxa abans de finals d'any.

A la vegada, en el marc de la comunalitat s'està adequant la cafeteria del centre cívic de la Mariola perquè la puguin gestionar persones de l'entorn d'aquest projecte, i també preparen la 2a edició del festival d'arts escèniques Enre9. La Descomunal pretén crear una xarxa d'economia social i solidària a l'entorn de l'esport, la cultura i la inserció laboral aprofitant el teixit preexistent a la Zona 9 (La Mariola, Blocs Joan Carles, Turó de Gardeny).


Les obres del gimnàs social que promou la Descomunal ja estan en marxa i les porten a terme alumnes del programa “Treball als barris” de l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO). L'equipament s'ubicarà a les instal·lacions de la UE Gardeny i un dels objectius de la seva posada en marxa és evitar una "discriminació" cap a aquelles persones que no podrien accedir a un gimnàs pel fet de no poder fer front a la quota, segons ha indicat una de les responsables de l'equip tècnic de la comunalitat urbana de Lleida.

La implicació de la Descomunal també ha contribuït a augmentar de 3 fins a 12 els equips de futbol de la UE Gardeny, alguns dels quals són mixtes amb la qual cosa s'ha afavorit la participació femenina, segons ha explicat l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

 

Participació