La comunalitat de Lleida obrirà un gimnàs social gratuït

La Descomunal promou una xarxa d'economia social entorn dels àmbits cultural, esportiu i d'inserció laboral

Redacció
22 de setembre del 2022
Actualitzat a les 8:21h
Pueyo amb La Descomunal
Pueyo amb La Descomunal | ACN
La Descomunal, la primera comunalitat urbana de Lleida, obrirà un gimnàs social perquè hi puguin accedir persones que no podrien fer-ho per raons econòmiques. S'ubicarà a les instal·lacions de la Unió Esportiva Gardeny i la previsió és posar-lo en marxa abans de finals d'any.

A la vegada, en el marc de la comunalitat s'està adequant la cafeteria del centre cívic de la Mariola perquè la puguin gestionar persones de l'entorn d'aquest projecte, i també preparen la 2a edició del festival d'arts escèniques Enre9. La Descomunal pretén crear una xarxa d'economia social i solidària a l'entorn de l'esport, la cultura i la inserció laboral aprofitant el teixit preexistent a la Zona 9 (La Mariola, Blocs Joan Carles, Turó de Gardeny).

Les obres del gimnàs social que promou la Descomunal ja estan en marxa i les porten a terme alumnes del programa “Treball als barris” de l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO). L'equipament s'ubicarà a les instal·lacions de la UE Gardeny i un dels objectius de la seva posada en marxa és evitar una "discriminació" cap a aquelles persones que no podrien accedir a un gimnàs pel fet de no poder fer front a la quota, segons ha indicat una de les responsables de l'equip tècnic de la comunalitat urbana de Lleida.

La implicació de la Descomunal també ha contribuït a augmentar de 3 fins a 12 els equips de futbol de la UE Gardeny, alguns dels quals són mixtes amb la qual cosa s'ha afavorit la participació femenina, segons ha explicat l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.