Escoles de Lleida fan tallers sobre bioeconomia pel reaprofitament de recursos naturals

En marxa la I Setmana de la Transformació Econòmica amb una trentena d'activitats a la demarcació

Taller de bioeconomia
Taller de bioeconomia | ACN
Redacció
21 de setembre del 2022
Actualitzat a les 8:43h
Alumnes fins a 6è de Primària de diferents escoles de la demarcació de Lleida rebran durant les properes dos setmanes tallers sobre bioconomia. L'objectiu és que aprenguin conceptes relacionats amb el reaprofitament dels recursos del territori, que en el cas de les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran, són molt abundants, com per exemple els excedents forestals.

Els tallers formen part de la trentena d'activitats incloses al programa de la I Setmana de la Transformació Econòmica que també es desenvoluparan en jornades a empreses i a diferents àmbits socials. Tot plegat, de forma prèvia al Congrés BIT, que es farà la setmana que ve i que convertirà Lleida en la capital de la bioeconomia durant uns dies. 

El diputat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha explicat que l'objectiu de la Setmana és fer una activitat per comarca durant dues setmanes. En el cas dels tallers a les escoles, ha destacat que molts nens ja "porten a l'ADN" nocions sobre el reciclatge i el reaprofitament de recursos naturals del territori. Amb les sessions se'ls vol explicar l'existència d'un segon sector que aprofita tots aquests excedents, la bioeconomia.

El tècnic del projecte, Joan Torrent, ha afegit que els tallers van a càrrec d'educadors ambientals que a partir d'un audiovisual expliquen els principals conceptes de la bioeconomia i quines opcions hi ha per millorar-la. Una d'aquestes educadores, la Mireia Betriu, ha estat l'encarregada de fer el taller a l'escola de Sant Martí de Riucorb (Urgell), i ha explicat que els alumnes més grans "dominen el tema" però quan s'aborden conceptes més concrets i els han d'explicar, sorgeixen més dubtes a l'hora de trobar la manera com fer-ho.