Treballem per Balaguer «entra» a la Paeria com a grup municipal

Els tres exregidors de Junts canvien la nomenclatura per donar major visibilitat a la nova plataforma política

Els tres regidors de Treballem per Balaguer
Els tres regidors de Treballem per Balaguer | Paeria Balaguer
20 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:10h
La candidatura electoral Treballem per Balaguer tindrà, a partir d’ara, un nou altaveu, i serà de caire institucional. Els líders de la formació que són regidors del consistori, Guifré Ricart, Laia Vilardell i Mireya Planes, han impulsat el canvi de nomenclatura del grup municipal de Junts per Balaguer. La modificació es farà efectiva després del proper ple ordinari.

Els tres edils formaven part del partit post-convergent i van estripar el carnet per desavinències amb la direcció del partit a nivell local i comarcal. La renúncia a formar part de Junts no va anar aparellada amb l’entrega de l’acta de regidor, que és personal, de manera que els tres polítics han mantingut l’escó municipal a la Paeria. La marxa dels edils de la formació va suposar, de facto, que Junts perdés la representació al consistori, una visibilitat que a partir d’ara gaudirà la nova plataforma política que es va presentar el passat 8 de setembre. 

El novell col·lectiu treballa actualment en la confecció del programa electoral i de l’equip de candidats que aniran a la llista. La plataforma ha de decidir també en les properes setmanes quina persona encapçalarà la candidatura i quins rols tindran els primers aspirants a ocupar les regidories del l’Ajuntament de Balaguer. 

Un sainet de nomenclatures i partits
El grup municipal de Junts per Balaguer va nàixer després que la candidatura homònima, liderada per Josep Maria Roigé i vinculada al PDECat, aconseguís tres regidors el 2019. Ricart, Vilardell i Planes van arribar a paers després de les renúncies del propi Roigé, que anava de número 1 a la llista, i de Miquel Vendrell, que no va agafar tampoc l’acta d’edil.

El grup municipal va passar, posteriorment, a vincular-se a Junts per Catalunya, el nou partit impulsat per Carles Puigdemont que, a Balaguer, tenia justament el mateix nom que la llista que havia encapçalat Roigé i que es va construir a partir de bases pdecatistes. Ricart i Vilardell es van fer afiliats del nou partit independentista (Planes era independent) i la pròpia formació va fer-se seu el grup de la Paeria. El passat mes de maig, però, els edils independentistes van decidir estripar el carnet de Junts, formació de nou encuny que es va quedar sense representació al consistori.  

Ricart, Vilardell i Planes han canviat ara el nom del grup municipal i l’han emparellat amb el de la nova candidatura ciutadana. Junts ja ha carregat els neulers contra Treballem per Balaguer acusant-la de ser un giny relacionat amb el PDECat, un extrem que es nega des de la nova plataforma.