Els veïns de Magraners, Bordeta i Cappont reclamen a la Paeria el vial de Torre Salses

Volen que l’ajuntament compleixi el conveni signat amb la promotora del parc comercial i d'oci

Imatge del vial de Torre Salses
Imatge del vial de Torre Salses | ACN
Redacció
19 de setembre del 2022
Actualitzat a les 18:37h
Les associacions de veïns de la Bordeta, Magraners i Cappont han presentat una instància a l'Ajuntament de Lleida on reclamen que s'executi el desdoblament i la prolongació del vialVíctor Torres, així com la construcció del carrer Francesc Bordalba i Montardit, entre el sector de Torre Salses i el carrer Almeria.

En aquest sentit, exigeixen a la Paeria que compleixi el conveni aprovat i firmat amb Promenade Lleida, societat que promou la construcció d'un parc comercial i d'oci a la zona de Torre Salses de la capital del Segrià. El document remarca la "importància" d'aquesta nova avinguda per millorar la connexió d'aquests barris amb el centre de la ciutat i recorda la proposta dels promotors d'assumir totalment el cost dels vials. 

El requeriment insta la Paeria a "procedir al més aviat possible a complir amb la seva obligació d'executar el desdoblament i la prolongació de l'avinguda Víctor Torres, així com la prolongació del carrer Francesc Bordalba Montardit". L'escrit signat per les tres presidentes veïnals de Magraners, Cappont i la Bordeta recorda que el vial Víctor Torres forma part del planejament urbanístic general de Lleida des de fa molts anys i que "és una avinguda de gran importància per a la connexió del centre de la ciutat amb els barris del marge esquerre".

Així, defensen que aquests nous accessos s'han d'executar tenint en compte que l'Ajuntament es va comprometre a fer-los amb els promotors del parc comercial i d'oci Promenade Lleida mitjançant el conveni de gestió urbanística, aprovat l'any 2018 pel Ple municipal. Aquest conveni estableix que Paeria i promotors sufragaran a mitges el vial Víctor Torres, que Promenade Lleida finançarà el carrer Francesc Bordalba Montardit i també que adquirirà una finca al SUR 42 (Torre Salses) per valor d'1,2 milions d'euros.

Tot i el conveni signat el 2018 amb la Paeria, la promotora del parc comercial i d'oci a Torre Salses -amb participació de les societats Eurofund i Frey- va proposar a l'Ajuntament un nou conveni per assumir totalment el cost dels vials i la posada a punt de la urbanització, perquè no suposi així una despesa per a les arques municipals. Des de Promenade Lleida, expliquen que el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, va negociar aquest acord durant setmanes i després va trencar les converses unilateralment.