Alfarràs consulta als veïns si volen una pujada de l’IBI a canvi de més policies

L’alcalde de la localitat assegura que d’aquesta manera es rebaixaria la sensació d’inseguretat provocada en els darrers mesos per nombrosos delictes

08 de setembre del 2022
Actualitzat a les 15:16h
Peculiar consulta la que s’està fent aquests dies al municipi d’Alfarràs, a la comarca del Segrià. L’equip de govern ha organitzat una consulta entre els veïns per decidir si s’augmenta l’Impost de Béns Immobles (IBI) a canvi de contactar dos guàrdies urbans.

L’increment de la plantilla policial suposarà, s’apunta des de l’executiu local, una major vigilància al municipi durant els caps de setmana, un servei que els veïns han reclamat en els darrers mesos. El motiu, diversos delictes, abocaments incontrolatsincivisme, botellots i curses il·legals de vehicles.

L’alcalde de la localitat, Joan Carles Garcia, ha assegurat als micròfons de Catalunya Ràdio que la sensació d’inseguretat ha augmentat a la localitat en els darrers mesos. Per rebaixar-la, el seu executiu proposa un augment de l’impost ja que els recursos actuals de l’ajuntament no permeten ampliar la contractació de més policies. La proposta d’augment de l’IBI és del 0,12% per tal de cobrir els 62.000 euros que es calcula que costaran els dos nous agents.

La votació durarà fins el proper 23 de setembre i hi poden participar els veïns majors de 16 anys.