Problemes de terbolesa en l’aigua de boca a municipis del Canal d’Urgell

Agramunt i Mollerussa, els principals municipis que recomanen no beure ni cuinar amb l’aigua de l’aixeta

Una noia bevent aigua
Una noia bevent aigua | Arxiu ND
Redacció
29 d'agost del 2022
Actualitzat a les 12:56h
L'Ajuntament d'Agramunt (Urgell) recomana temporalment als veïns no beure ni cuinar amb aigua de l'aixeta. La concessionària del servei, Cassa, ha detectat un augment dels valors de terbolesa a l'aigua subministrada al municipi, procedent del canal d'Urgell, superiors als límits permesos per la normativa vigent, després de l'avinguda del riu Llobregós per la tempesta de dijous passat. 

Es tracta d'una mesura provisional mentre l'empresa treballa per recuperar la qualitat de l'aigua de boca a la població. En aquest sentit, Cassa està fent seguiment del paràmetre per conèixer l'evolució i realitzant mesures excepcionals per revertir la situació i reforçar la desinfecció, segons va informar diumenge el consistori a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Mollerussa també s'ha sumat aquest dilluns a la crida a no beure ni fer servir per cuinar l'aigua de l'aixeta fins a nou avís. El focus d'aquest problema es creu que podrien ser les fortes tempestes que van caure dijous a la tarda i que van provocar avingudes importants d'aigua a la vall del Llobregós. Ara aquesta aigua bruta ha anat baixant pel curs del canal i ha entrat a les estacions de subministrament afectant així més municipis i mancomunitats com Golmés o Vilanova de Bellpuig, Palau d'Anglesola i Sant Martí de Maldà.

També han fet la mateixa recomanació altres ajuntaments de la zona que se subministren del canal d'Urgell com és el cas de de Preixens.