L'Aquelarre retorna a la normalitat escenificant un nou món

La festa ha començat amb l'Encesa de la Universitat i ha culminat amb l'aparició i escorreguda del Mascle Cabró

Redacció
29 d'agost del 2022
Actualitzat a les 8:25h
Imatge de l’Aquelarre de Cervera
Imatge de l’Aquelarre de Cervera | ACN
El Ragnarök, la batalla de la fi del món a la mitologia nòrdica, ha estat la inspiració de l'espectacle central del 44è Aquelarre de Cervera. La festa del foc, la música i les bruixes ha escenificat així la seva tornada a la "normalitat", després de l'anul·lació de l'edició del 2020 i de la versió en format reduït de l'any passat.

La jornada multitudinària d'aquest dissabte ha arrencat amb l'Encesa de la Universitat i s'ha allargat fins passades les cinc de la matinada, amb l'escorreguda del Mascle Cabró. L'organització preveu en aquesta edició tornar a les xifres prepandèmia amb l'assistència d'unes 30.000 persones. Així mateix, fins diumenge es cremaran uns 360 quilos de pólvora, menys que en altres edicions a causa de l'augment dels preus.

La regidora d'Aquelarre de la Paeria de Cervera, Mireia Brandon, ha afirmat que aquesta 44a edició és "la del retorn a la normalitat", d'ençà de l'esclat de la pandèmia. Ha afegit que la ciutat ha encarat l'Aquelarre d'enguany "amb molta il·lusió" i que, fins i tot, "ha vingut més gent de la que és habitual".

L'espectacle central de la 44a edició de l'Aquelarre ha escenificat el Ragnarök, la batalla entre les forces del caos i de l'ordre a la mitologia nòrdica que acaba amb el món i mata la majoria dels déus, donant lloc al naixement d'un nou món. El director artístic de l'espectacle, Albert Parra, de la companyia cerverina Alea Teatre, ha explicat que la temàtica escollida té un "paral·lelisme" amb el context de pandèmia que el món ha viscut en els darrers anys. "Tot pot anar malament però després hi ha un nou ressorgir i s'ha de tirar endavant", ha explicat.