Joves del Secà de Sant Pere promouen activitats de lleure per cohesionar el barri

L'objectiu és crear un recurs inclusiu i integrador, autogestionat pel jovent i amb el suport d'entitats, veïns i Paeria

Projectes de lleure al Secà de Sant Pere
Projectes de lleure al Secà de Sant Pere | ACN
Redacció
22 d'agost del 2022
Joves del Secà de Sant Pere de Lleida s'han unit per promoure activitats a Torre Queralt, edificació coneguda popularment la “Casa Xina”, en el marc d'un projecte comunitari de lleure educatiu per al jovent del barri, en què també col·laboren entitats, veïns i Paeria.

És una iniciativa impulsada des del Consell de la Zona 04, amb l'objectiu de crear un recurs inclusiu i integrador, autogestionat pels mateixos joves, que contribueixi a cohesionar el barri. Coincidint amb la festa major del Secà, van organitzar a Torre Queralt diverses activitats i ara en preparen altres com ara una festa per acomiadar l'estiu o cursos de DJ, de tabla o de nutrició. També volen crear un grup de joves talents i poder fer concerts en aquest espai.

El barri del Secà de Sant Pere de Lleida, on actualment viuen unes 4.000 persones, es va començar construir entre els anys 50 i 60 del segle XX amb l'arribada d'immigració procedent d'altres indrets de l'Estat. Anys enrere ja va existir un grup de joves en aquest barri i, ara, la voluntat és recuperar, en certa manera, la filosofia d'aquella iniciativa.

El projecte comunitari de l'Espai Educatiu per a Joves a Torre Queralt va sorgir del Consell de la Zona 04 del Secà. Han estat prop de dos anys de reunions i treball per part d'entitats, veïns i l'Ajuntament de Lleida, que van confluir, primer, en la creació d'una 'gestora' i, més endavant, d'una assemblea de joves del barri animats a tirar-lo endavant.

Prop d'una desena de nois i noies, d'entre 19 i 22 anys, formen el grup 'motor' que lidera el projecte, però compten amb el suport de la gestora integrada per representants d'entitats, tècnics municipals i veïns a títol personal, indica Juanma Solís, tècnic de Participació de la Paeria i membre de la gestora. L'Ajuntament també preveu contractar un professional per assessorar-los i facilitar-los un acompanyament des del punt de vista educatiu que contribueixi a cohesionar el grup i aconseguir que tingui continuïtat, amb la incorporació d'altres joves del Secà que amb el temps els prenguin el relleu.