PREUS

L'IPC anual a Lleida s'enfila nou dècimes al juliol fins al 12,4% i assoleix un nou rècord a la demarcació

L'augment respon sobretot a la pujada de la roba i calçat; habitatge, aigua, llum i carburants, i la sanitat

Una botiga de calçats. | elnostrecomerçesunluxe
per Redacció, 12 d'agost de 2022 a les 10:06 |
Els preus han pujat 0,9 dècimes a la demarcació de Lleida durant el juliol i l'Índex de Preus al Consum (IPC) interanual ha tancat el mes al 12,4%. És el percentatge més alt de tota la sèrie històrica que es remunta al gener del 1994 i supera així el del juny, que es va situar en la llavors xifra rècord de l'11,5%. Els preus que més han pujat al juliol són la roba i calçat, que s'han enfilat un 6,4% fins arribar al 8,8%; l'habitatge, l'aigua, la llum, el gas i els carburants, que pugen un 3,8% i se situen al 31,6% interanual, i la sanitat, que arriba al 4,4% (un 2,1% més que al juny). En canvi, destaca el descens dels transports, que cauen al juliol un 3,3%, tot i que acumulen un increment del 15,6%, i de les comunicacions.

També han registrat increments durant el juliol l'alimentació i begudes no alcohòliques, en aquest cas de l'1,1% i s'enfilen fins al 13,6%; restaurants i hotels han pujat un 0,9% i se situen al 7,3%; oci i cultura, que s'encareixen un 0,7% fins al 2,8%, mentre que creixen molt lleugerament o es mantenen altres béns i serveis (creix un 0,2%); mobles i articles per a la llar (0,1%) i ensenyament (que es manté respecte al juny).


En canvi, els transports cauen un 3,3% al juliol malgrat que registren un increment internanual del 15,6%. Destaca també el descens de les comunicacions, del 2,3%, tot i que en aquest cas acumulen una caiguda del -2,1. L'alcohol i el tabac també han baixat al juliol i ho han fet un 0,4%, cosa que deixa en el 4,3% l'increment interanual d'aquests productes, segons les dades que ha donat a conèixer aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

 

Arxivat a:
Economia, consum, preus, IPC, Lleida
Participació