Eleccions municipals

La nova candidatura balaguerina per a les municipals ja té nom: «Treballem per Balaguer»

El projecte local es deslliga dels partits i no farà anar els drets electorals de cap formació

per Àlvar Llobet, Balaguer | 3 d'agost de 2022 a les 10:48 |
Un votant davant una urna | Adrià Costa
El panorama electoral a la ciutat de Balaguer comença a moure’s a deu mesos dels comicis municipals, previstos per al maig de 2023. Les principals formacions ja han escollit els caps de llista, que s’hauran d’enfrontar amb un nou rival polític, fins ara inèdit a la capital de la Noguera.

La plataforma política independent que s’està preparant per presentar-se a les urnes ha fet públic el nom del projecte local: “Treballem per Balaguer”. Tal com va avançar NacióDigital el passat mes de juny, es tracta d’una candidatura de perfil sobiranista amb algunes cares conegudes i que pretén situar-se en la centralitat catalanista amb intenció de fer forat en aquest electorat i entrar amb força al consistori.


La plataforma es presentarà públicament en les properes setmanes i no disposarà finalment dels drets electorals del PDECat tot i que s’havia contemplat aquesta opció. Fonts de la nova candidatura asseguren a aquest diari que el projecte és “totalment independent sense lligams amb formacions polítiques”.

El projecte de la nova candidatura independent es va posar en marxa fa un any, i en els darrers mesos ja s’han abordat qüestions com la del lideratge, una carpeta que actualment es debat entre tres candidats, segons fonts consultades per aquest diari. 

 

La imatge gràfica de la candidatura Foto: Treballem per Balaguer

 

Participació