La Paeria inclourà al Pla de Torreblanca els traçats de línies elèctriques d'evacuació

Pretén evitar l'afectació als veïns i preservar el patrimoni i l'activitat agrícola de les zones on estaven projectades

Redacció
03 d'agost del 2022
Actualitzat a les 9:34h
Postius i Melé parlant amb representants de la plataforma contra la MAT
Postius i Melé parlant amb representants de la plataforma contra la MAT | Paeria Lleida
La Paeria preveu que el Pla director de Torreblanca-Quatre Pilans inclogui els traçats de les línies d'evacuació elèctriques i plaques fotovoltaiques projectats a Lleida.

L'objectiu és evitar l'afectació als veïns de les zones afectades per la instal·lació d'una línia d'alta tensió i dues subestacions. La ubicació d'aquests projectes en l'àmbit industrial permetria protegir la població dels seus efectes i, a la vegada, preservar el patrimoni i l'activitat de l'Horta, afectats per alguns dels traçats. Així ho ha traslladat l'alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, als representants de la Plataforma Lleida contra la MAT i els macroprojectes energètics de les terres de Ponent durant la reunió que han mantingut aquest dimarts. 

Postius, acompanyat pel regidor de l'Horta, David Melé, ha reiterat als representants de la Plataforma Lleida contra la MAT que l'Ajuntament no estava d'acord amb què alguns dels traçats que s'ubicaven al terme municipal d'Alcarràs (Segrià) passessin per l'Horta de Lleida. Per això, la Paeria va fer una modificació del planejament perquè s'aprofitessin infraestructures ja existents o que ho fessin amb línies soterrades.

L'alcalde accidental ha exposat que havien proposat a les companyies que actuaven al terme de Lleida la utilització del traçat entre Lleida i Alcarràs, de titularitat municipal (antiga N-II), per fer-lo soterrat i treure profit també del bypass de l'AVE. D'aquesta manera, es podia enllaçar amb la variant sud de forma soterrada amb la via de servei, que és de la Generalitat, amb la qual ja havien contactat. Alhora, ha explicat que quedava el darrer tram, que era el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans, on ja hi ha el compromís de reservar el sòl perquè la subestació que s'ha de construir hi tingués un espai.