Les Urgències de l’Arnau s’omplen, però no per la Covid

“La gent ha perdut la por a visitar els hospitals”, diu el metge Oriol Yuguero

Urgències de l’Arnau de Vilanova
Urgències de l’Arnau de Vilanova | ACN
Redacció
12 de juliol del 2022
Actualitzat a les 9:39h
Les Urgències de l’Arnau de Vilanova de Lleida s’omplen de gent en aquestes darreres setmanes, però la Covid-19 no n’és la causa principal.

El doctor lleidatà Oriol Yuguero ha explicat a UA1 que la gent “ha perdut la por” al virus, de manera que acudeix al centre hospitalari en una afluència que no es veia durant els mesos forts de la pandèmia: “Abans, de 90 persones que venien a Urgències, 80 tenien el virus. Ara, de 300, només 20 el tenen”, ha explicat el metge. 

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat recuperar la mascareta en interiors arran de la setena onada de la Covid. El llindar per reconsiderar aquesta decisió seria un increment fins a les 150 persones ingressades a l'UCI per Covid. "De moment no estem aquí", ha dit el conseller en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, que ha remarcat que el sistema podria assumir aquestes xifres, però tindria "repercussions" per a altres tipus de malalts.

Argimon sosté que ja s'està arribant al pic d'aquesta onada i les previsions indiquen que ara, durant uns dies, hi haurà una mena d'altiplà pel que fa a les dades. A dia d'avui, les persones ingressades a les cures intensives són 50 persones, una xifra que es manté estable des de fa unes setmanes. "La mortalitat s'incrementa perquè hi ha prop de 1.900 persones ingressades amb Covid a qui se'ls descompensa una malaltia prèvia i acaben morint", ha dit.